• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Béres Alexandra, a magyar közösségi média egyik ismert fitneszedzője, a közelmúltban nyert pert Király Dávid Izmael ellen, aki korábban súlyos vádakkal illette a fitneszedzőt és családját. Izmael azt állította, hogy Alexandra és férje, a népszerű televíziós műsorvezető, Schobert Norbert állnak a „Nagy Norbiréka biznisz” nevű Facebook-oldal mögött, amely hosszú ideje rágalmazza Norbert és családja nevét és jó hírnevét.

Az ügy hátterében az áll, hogy egy fiatalember állította, bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy a „Nagy Norbiréka biznisz” Facebook-oldal mögött Alexandra és férje állnak. A fiatalember bemutatta magánnyomozása eredményeit, például a PayPal-számla mellé kapott név és telefonszám részleteit, amelyek egyértelműen Alexandra és férje nevéhez köthetők. Azonban a fitneszedző tagadta a vádakat, és azt állította, hogy a fiatalember semmivel sem tudta bizonyítani állításait, és azok nem igazak.

Az ügy végül bírósági tárgyaláson dőlt el, amely során a bíróság három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében találta bűnösnek Király Dávid Izmaelt. Az ítélet indoklásában a bíróság kitért arra, hogy Izmael semmilyen bizonyítékot nem mutatott be, annak ellenére, hogy a bíróság többszöri felhívására sem csatolt semmit. Az ítélet értelmében Izmaelt 120 óra közérdekű munkára ítélték.

Béres Alexandra a Facebook-oldalán közzétett egy bejegyzést az ítélettel kapcsolatban, amelyben megemlítette, hogy a bíróság a vádlottat három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében találta bűnösnek, és az ítélet jogerős. Ugyanakkor Alexandra nem reagált a további kérdésekre, és azóta sem nyilatkozott a sajtónak az üggyel kapcsolatban.

Király Dávid Izmael az ítélet után is kitart állítása mellett, és továbbra is azt állítja, hogy bizonyítékai vannak a fitneszedző és férje közreműködésére a „Nagy Norbiréka biznisz” Facebook-oldal

mögött. Ez azonban nem változtat azon, hogy a bíróság három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében találta bűnösnek Király Dávid Izmaelt, és 120 óra közérdekű munkára ítélte.

A „Nagy Norbiréka biznisz” Facebook-oldal évek óta tartja fenn a Schobert Norbert és családját ért támadásokat, amelyek miatt a közösségi oldal felhasználói több ezer kommentet és üzenetet küldtek a fitneszedző és családja felé. A Schobert Norbert elleni támadásokat a család többi tagja, köztük Schobert Laura és Schobert Norbert lánya is szenvedte.

Béres Alexandra és férje, Béres Attila mindvégig tagadták, hogy bármilyen kapcsolatuk lenne a „Nagy Norbiréka biznisz” Facebook-oldallal. Az ügyben azonban számos érdekes részlet merült fel. A „Nagy Norbiréka biznisz” Facebook-oldal mögött állítólag egy olyan személy vagy személyek csoportja áll, akiknek köze lehetnek a fitnesz világához.

Az ügy részletei továbbra is homályban maradnak, és Béres Alexandra sem kívánt nyilatkozni az ügyről. A fitneszedző azonban Facebook-oldalán közzétett egy hosszú bejegyzést, amelyben leírta, hogy mennyire fáj neki az egész ügy, és hogy milyen nehéz időszakon ment keresztül a támadások miatt.

Az ügy kimenetele azonban fontos üzenetet hordoz mindenkinek, aki azt gondolja, hogy bárkit, bármit és bármilyen közösségi oldalt rágalmazhat. A bíróság egyértelműen megerősítette, hogy a rágalmazás büntetendő cselekedet, és hogy senki sem állhat az igazságszolgáltatás előtt. Azt is megmutatta, hogy az interneten sem lehet csak úgy mindent leírni, hiszen a virtuális térben is vannak törvények és következmények.

Az ügy mindenesetre emlékeztet minket arra, hogy az interneten is ugyanolyan fontos az etika és a jogi szabályok betartása, mint az életünk más területein. Az interneten megosztott információkat nem szabad kritikátlanul elfogadni, és mindig érdemes utánajárni annak, hogy a közösségi oldalakon megjelenő állítások valódiak-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük