• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Durva hiba a BKK-nál: Csak 1 hónapja vannak forgalomban az új buszok, de már hullik a kapaszkodó! Képekkel!

Szívszorító hírek érkeztek a közlekedési világból! Mindössze 1 hónapja álltak forgalomba a BKK által bérlettel üzemeltetett, 2023. május 1-jén bevetett buszok, amik azonban már most komoly problémákkal küzdenek. A legújabb járművek kapaszkodóinak gumi felülete ugyanis egyre inkább megadja magát, ami veszélyezteti az utasok biztonságát.

Az új buszok első ránézésre modernnek és korszerűnek tűnnek, azonban az alkatrészek minősége már most kérdőjeleket vet fel. Az utasok beszámolói szerint a kapaszkodókon található gumiborítások alig néhány hét után kezdtek el löszerezni, és egyes esetekben akár teljesen eltávolodtak. Ez rendkívül veszélyes helyzeteket teremt, hiszen az utasoknak nincs megfelelő fogásuk, így könnyen eleshetnek vagy megsérülhetnek.

A képen látható darab a kapaszkodóból leszakadva veszélyezteti az utasok biztonságát.
Itt látható, hogy a kapaszkodóból leszakadt darab hiányos, ami akár közvetlen életveszélyes helyzetet is előidézhet.

Az új buszok másik komoly hiányossága, hogy csupán 2 és 3 ajtós változatok állnak rendelkezésre (a szóló buszoknál 2 ajtó, míg a csuklós buszoknál 3 ajtó található). Ez jelentős problémát okoz a BKK működésében és a szolgáltatás minőségében, hiszen a nagyobb utasforgalommal rendelkező útvonalakon ezek a buszok nem tudják hatékonyan és gyorsan kezelni az utasok felszállását és leszállását. Ezért szomorú, hogy a megbízható és stabil Mercedes Citaro járműveket amelyek rendelkeznek 3 vagy 4 ajtóval (a csuklós változatoknál 4 ajtó, a szóló buszoknál pedig 3 ajtó található) lecserélik ezekre a minőségükben is megkérdőjelezhető autóbuszokra.

Ez a fejlesztési baklövés újabb problémákat vet fel a BKK és a városi közlekedés fejlesztésével kapcsolatban. Az új buszok bevetésekor az utasok azt remélték, hogy az innováció és a kényelem új szintjét érik el, azonban ezek a problémák jelentősen csökkentik az utazási élmény minőségét és biztonságát. Sokan aggódnak a közlekedési hatóságok hatékonysága miatt, és az utasok egyre inkább visszatérnek a régebbi, bevált járművekhez.

A BKK-nál egyelőre vizsgálják az új buszok hibáit, és reményeik szerint hamarosan megoldást találnak a problémákra. Az utasok azonban nem elégedettek a válaszokkal és a késlekedéssel, hiszen a biztonság és a kényelem az elsődleges szempont az utazás során. Képeket is mellékelünk a cikkhez, amelyek bemutatják az elhulló kapaszkodók és az új buszok ajtóhiányosságait.

Reméljük, hogy a BKK mielőbb megtalálja a megfelelő megoldást ezekre a problémákra, és biztonságos és kényelmes utazási élményt tud garantálni a város lakosainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük