• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Brutális diktatúra uralkodik a KODIAK Twitch csatornáján – A nézők véleményét is elnyomják!

Az internet és a közösségi média tér egyre nagyobb teret hódítanak az életünkben, és egyre többen használják őket különféle célokra, legyen az szórakozás, oktatás, vagy akár politikai aktivizmus. A Twitch egyik legnépszerűbb magyar csatornája, a KODIAK, azonban az utóbbi időben negatív hírekbe keveredett, mivel állítólag diktatórikus módszerekkel irányítják a közösséget.

A KODIAK csatorna több száz, sőt talán több ezer aktív nézőt vonz nap mint nap, és a közösség tagjai a Twitch chaten keresztül kommunikálnak egymással, valamint a streamerrel és a moderátorokkal. Azonban, ahogy egyre több kommentár érkezik, úgy válik egyre nehezebbé a moderátorok dolga is, akiknek feladata az, hogy biztosítsák a beszélgetés kulturált kereteit és a biztonságos környezetet mindenki számára.

Sajnos, az utóbbi időben sokan panaszkodtak arra, hogy a KODIAK csatornán nem lehet szabadon kifejezni a véleményüket. A moderátorok állítólag gyakran kitiltanak olyan nézőket, akik valamilyen véleményt fejeznek ki, amely nem egyezik a streamer, vagy tracelaren nézeteivel. Ez azzal jár, hogy sokan érzik magukat megfélemlítve, és nem mernek szólalni meg, mert tartanak attól, hogy ők is kitiltásra kerülnek.

Ez egy súlyos probléma, mivel a közösségi média alapja a szabad véleménynyilvánítás, és a különböző nézetek és gondolatok sokfélesége. A diktatórikus módszerek azonban megakadályozzák ezt a sokszínűséget, és az emberek egyhangúvá válásához vezetnek. Ez pedig a demokratikus társadalom alapelveivel teljesen ellentétes.

De ki is az a kodiak?

Egykori félprofi counter-strike játékos, a magyar válogatott csapatkapitánya és többszörös magyar bajnok. Több mint 20 éve foglalkozik esporttal, mind játékosi, mind edzői, mind rendezvény szervezői oldalról. A Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia volt vezetőedzője. Szakkommentátor streamer és Youtuber. 

Forrás: https://kodiakcsgo.com/who_is_kodiak

Az online közösségi platformok, mint a Twitch, a világ minden tájáról összegyűjtik a játékosokat és nézőket, akik szenvedélyesen követik kedvenc e-sport csapataik mérkőzéseit. Azonban sajnos előfordulnak olyan esetek, amikor a közösségben uralkodó hangulat eldurvul, és a normális kommunikáció helyett a nézők vagy a moderátorok agresszív, diktatórikus módon lépnek fel másokkal szemben.

Egy ilyen eset történt a MOUZ és a GamerLegion közötti mérkőzés alatt, amit KODIAK streamelt a nézőknek. Amikor a MOUZ vesztésre állt a Mirage pályán, néhány néző dicsérő kommentárokat tett a GamerLegion játékosaival kapcsolatban. Azonban a moderátorok nem tolerálták ezt a véleményt, és egyből kitiltották a nézőt, illetve egyértelműen közölték vele, hogy itt nem mondhatja el a véleményét.

Ez a viselkedés a közösségben egyértelműen diktatórikusnak és elfogadhatatlannak tekinthető. Az online közösségeknek helyt kell állniuk a szabad véleménynyilvánítás és a tolerancia mellett, miközben biztosítják a tiszteletteljes, kulturált kommunikáció lehetőségét a tagjaik között. A moderátoroknak és a közösségnek tisztában kell lenniük azzal, hogy mindenki számára fontos a vélemény- és szólásszabadság, és az ilyen diktatórikus módszerek nem jelentenek megoldást a viták rendezésére. Csak a nyitott, toleráns és tiszteletteljes kommunikáció hozhatja meg a kívánt eredményt, amely mindenki számára elfogadható és támogatható.

KODIAK a magyar Twitch közösség egyik legnépszerűbb személyisége, rengeteg ember nézi a streamjeit, és sokan vásárolnak kodiakos terméket is, hogy támogassák a munkáját. Azonban az előforduló diktatórikus cselekedetek, mint amilyen a moderátorok általi vélemények elnyomása és kitiltása, ronthatja KODIAK hírnevét hosszútávon. Ezért érdemes lenne, hogy KODIAK szakmai szempontok alapján válasszon moderátorokat, és ne csak azokat vegye fel, akik fizetnek neki. Így megőrizhetné az őszinte és tiszteletteljes közösségét, és javíthatná a hírnevét a jövőben.

A képernyőmentések, amelyeken látszik, hogy traceqqq moderátor kijelenti, hogy a chaten nem lehet véleményt mondani, nyilvánvalóan diktatórikus magatartást tükröznek. Az ilyen magatartás általánosan negatív hatással van a Twitch közösségre, mert ellehetetleníti a normális kommunikációt és a szabad véleménynyilvánítást. A közösségi média és a streaming platformok fő előnye a szabad véleménynyilvánítás lehetősége, így az ilyen diktatórikus magatartások súlyosan csökkentik a platformok értékét és befolyását. Egy ilyen magatartás eredményeként a Twitch közösség tagjai elveszíthetik a motivációjukat, hogy részt vegyenek a közösségben, ami hosszú távon az egész platformra káros hatással lehet. Emellett, az ilyen diktatórikus magatartások ronthatják a moderátorok és a streamerek hírnevét, amelyek végül visszafordíthatatlan károkat okozhatnak a Twitch közösség egészében. Az ilyen esetek rámutatnak arra, hogy milyen fontos a szabad véleménynyilvánítás védelme és tiszteletben tartása a közösségi platformokon, és hogy az ilyen diktatórikus magatartások ellen kell küzdeni.

Tracelaren viselkedése azonban nem csak a vélemények elfojtására korlátozódik, hanem sokkal szélesebb körű problémákat is felvet a közösségben. Az alpári viselkedése, kiabálása, káromkodása és toxikus magatartása mindennapi jelenség a streamjein, amely minden nézőt felháborít.

Ez a viselkedési forma nem csak nem kívánatos a Twitch közösség számára, hanem azt is jelzi, hogy a streamer nem képes megfelelően kezelni a stresszt, az érzelmeket és az emberekkel való interakciót. Ez a viselkedési forma ráadásul másokat is arra ösztönözhet, hogy hasonló magatartást mutassanak, ami tovább rombolhatja a közösségi életet és az emberi kapcsolatokat.

KODIAK Twitch csatornájának diktatórikus hozzáállása nemcsak a vélemények elnyomását jelenti, hanem egy még mélyebb problémára is rávilágít. KODIAK ugyanis olyan gyakorlatokat folytat, amelyek a pénzről szólnak, és nem a közösségről. Sok néző állítja, hogy pénzért vesz fel barátokat a Steam barátlistájára, és pénzért boostolja őket a Counter Strike Global Offensive játékban.

Ez a hozzáállás ellentétes azzal a szellemben, amelynek a közösségi játékok létrejönnek. Az ilyen játékok valójában arról szólnak, hogy együttműködünk és együtt játszunk más játékosokkal, és a közösség a legfontosabb dolog. Ha valaki csak a pénz miatt játszik, és nem törődik a közösséggel, akkor az káros hatással lehet a játékra és a közösségre is.

KODIAK diktatórikus hozzáállása és a pénzcentrikus gyakorlatok, mint például a barátok felvétele és a boostolás, nemcsak a játékélményt rombolják, hanem hosszú távon a közösség hírnevét is károsíthatják. Ezért fontos, hogy a játékosok és a közösség is felismerjék, hogy a játék nem csak az egyéni siker és a pénz miatt van, hanem a közösségi élmény miatt is, amelyet mindannyian megoszthatunk egymással.

Frissítés:

Tracelaren a KODIAK rajongó discord szerveren is megalázta a nézőket, miközben ovódásnak nevezte őket. Ez az alpári viselkedése tovább rombolja a közösségépítést, ami különösen az online térben fontos.

5 thoughts on “Brutális diktatúra uralkodik a KODIAK Twitch csatornáján – A nézők véleményét is elnyomják!”
  1. https://prnt.sc/IxLEVniVj_c4

    tracelaren — Yesterday at 11:17 PM
    XDDDDDDDD
    [11:18 PM]
    megtennéd hogy az ovis szarsagoddal nem tagelgetsz?
    [11:18 PM]
    az azelőtti üzeneteket is nyugodtan bemasolhatod, gyűlölöm a rosszindulatú embereket, és te az vagy
    [11:19 PM]
    remélem fogsz tudni aludni, így hogy már lejárt az 1 órás bannod
    [11:20 PM]
    oh és nem, nem vagyok se torzsi drukker, se mouz drukker

    Scone — Yesterday at 11:20 PM
    https://hireknalam.info/egyeb/2023/05/09/brutalis-diktatura-uralkodik-kodiak-twitch-csatornajan-a-nezok-velemenyet-is-elnyomjak/
    Hireknalam.info
    admin
    Brutális diktatúra uralkodik a KODIAK Twitch csatornáján – A nézők …

    tracelaren — Yesterday at 11:20 PM
    timeout* nem ban

    Scone — Yesterday at 11:20 PM
    Itt is leírják milyen alpári kurva vagy

    tracelaren — Yesterday at 11:20 PM
    alpári kurva?
    [11:21 PM]
    rip
    [11:21 PM]
    XDDDDD beteg emberek vannak

    lassan perelhetunk becsuletsertes miatt 🙁

    1. Engem perelhetsz, mert a Scone nem Én voltam. Itt is nyugodtan kiélheted magad babám, nem leszel elnyomva.

  2. ne aggodj „babam”, a velemenyem mellett azota is kiallok csak azt sajnalom hogy nem permaztalak, hanem 2 db timeoutot kaptal (raadasul nem is csak tolem :D) https://media.discordapp.net/attachments/486939901250502667/1105741536379011103/image.png
    aranyos vagy, ahogy nev nelkul irkalsz, szivesen hogy megosztottam par emberrel, jót nevettek rajta 😀 ezen felul meg annyit szeretnek, hogy tegnap szivelyesen ajanlgattad nekem a helyesirasi keziszotart, „ovódás”, kerlek javitsd a hibat, mert verzik a szemem 😀
    a btk-t nezegesd egyebkent mielott megint hulyesegeket irkalsz „nevtelenul”, mert az „ujsagirok (XDDDDDDDDD) tisztaban vannak azert azzal, mit jelent a becsuletsertes fogalma… 😛 ismetelten latszik mennyire nem vagy okos 😀 vagy esetleg hivd el kodit mmezni te bohoc, 2 perces hirnev 😀 ne aggodj, lezartam a temat, pont eleg figyelmet kaptal, celod elerve, tovabbi sok sikert meg szebb eletet kivanok! XD

  3. Ez történik amikor egy buta proli picsa admin egy twitch csatornán. Az ilyet elkerülni egyszerű: ne legyél egy sekélyes npc aki azt nézi egy oldalon ahogy mások játsszanak..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük