• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezetője egy új mesterséges intelligencia fejlesztő cég létrehozására készül, amelynek neve X.AI lesz. A cég a tervek szerint a nevadai Reno-ban működik majd, és célja, hogy olyan innovatív MI technológiákat fejlesszen ki, amelyek segíthetnek megoldani a világ legnagyobb problémáit.

Az X.AI-nak már most óriási potenciálja van, és a cég részvényei az első napon rögtön 100 millió dollárt értek – mondta Musk a bejelentés során. „Az X.AI célja, hogy egy olyan MI rendszert hozzon létre, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy sokkal hatékonyabban dolgozzanak, és segítsen megoldani az emberiség legnagyobb problémáit” – tette hozzá.

Az X.AI székhelye Reno-ban lesz, és a tervek szerint az első csapatot már most toborozzák. A cég fókuszában a nagy adatok, az automatizált rendszerek és az AI áll, és olyan megoldásokat fejleszt majd ki, amelyek képesek lesznek megoldani a mai modern kor kihívásait.

Musk a bejelentés során megjegyezte, hogy az X.AI már most sokkal jobb, mint a legtöbb piacon elérhető MI technológia, beleértve a ChatGPT-t is. „Az X.AI olyan MI rendszert fog fejleszteni, amely valóban hasznos az embereknek, és a számítógépek számára is tanulni fog” – mondta Musk.

Az X.AI-nek a jövőben számos érdekes alkalmazási területe lehet, például az autonóm autók, a drónok, a robotika és az egészségügy területén is. Az új cég komoly összegeket fektet majd az innovatív technológiákba, hogy megoldást találjon a legnehezebb problémákra, és elősegítse az emberiség fejlődését.

Az X.AI-ról további részleteket az elkövetkező hónapokban lehet várni, ahogy a cég egyre több információt oszt meg a fejlesztéseiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük