• szo. ápr 20th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

A vasúttársaság lapunk megkeresésére közölte ezt, a két nappali incidenssel kapcsolatban.

A május 7-i Hungária EuroCity szerelvényét a nem megfelelő műszaki állapot miatt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem tudott célállomása, Hamburg felé továbbhaladni. Az eset következtében 350 utas maradt a cseh-német határállomás, děčíni peronján. A híradások szerint a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

Ekkor döntött úgy a Deutsche Bahn személyzete, hogy nem veszi át a vonatot. Beszámolók szerint az utasoknak a peronon kellett várakozniuk. Nem először fordul elő hasonló, tavaly nyáron a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi.

MÁV-Start a megkeresésünkre elárulta: a MÁV-START a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset kapcsán.

Megjegyezték, további tájékoztatást később tudnak adni.

Előzmények:

350 utas találta magát a cseh határállomás peronján.

Kellemetlen élményben volt részük azoknak, akik május 7-én utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba, a szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt ugyanis a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé. Az iho.hu vasúti szakportál úgy tudja, hogy a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondi, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

A szerelvény kifogásolható műszaki állapota miatt a DB személyzete elutasította a vonat átvételét, az nem folytatta útját Hamburgba.

Az eset miatt körülbelül háromszázötven utas maradt a děčíni állomás peronján azzal, hogy oldják meg a továbbutazást, ahogy tudják.

Az eset már nem először történt, tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. A németeknek nemcsak a magyar szerelvénnyel vannak gondjaik, a csehek által kiállított szerelvény is maradt már Děčínben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük