• szo. ápr 20th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Komoly változás áll be hazánk időjárásában.

Nemcsak a csapadék okozhatott látásromlást, az igazán koránkelők az ország több pontján is ködös, párás napra ébredhettek pénteken. Az előttünk álló nap még semmiféle változást nem tartogat, aztán komoly fordulat áll be az időjárásban.

Péntekre ismét veszélyjelzés adtak ki a meteorológusok, az egész országra elsőfokú riasztás van érvényben záporok, zivatarok miatt, de 8 vármegyére – Komárom-Esztergom, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun – felhőszakadás miatt is veszélyjelzést adtak ki; ezeken a területeken rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék is hullhat.

Hazánk átlagidőjárását tekintve pénteken a nap első felében erősen felhős, néhol párás idő valószínű, majd délutánra egyre gomolyosabbá válik a felhőzet és hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulnak.

Az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Sok helyen, adott pontban akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Aztán, ahogy említettük, nemsokára nagy változás áll be: vasárnap ugyanis egy anticiklon peremére kerülünk, ami száraz, hűvös légtömeget húz magával. Ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenhol megszűnnek majd a csapadékhajlamok, és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. Ez azonban nem tart majd sokáig, hamarosan újra melegedésnek indul az időjárás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük