• vas. szept 8th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

A Fidesz és az MSZP koalícióra lépnek, FidMSZP néven folytatják tovább.

A Fidesz és az MSZP bejelentette, hogy koalícióra lépnek, és közös listát állítanak a következő választásra! Az új párt neve a „FidMSZP” lenne, és a székhelye egy olyan táborhelyiség lenne, ahol a párttagok a politizálás mellett közösen sütnek-főznek.

Az új párt vezetői között lenne Orbán Viktor és Mesterházy Attila is, akik közös sajtótájékoztatójukon úgy fogalmaztak: „Úgy gondoljuk, hogy a politika nem csak vitáról és konfliktusokról kell, hogy szóljon, hanem közösségépítésről és együttműködésről is. A FidMSZP az a párt, amely megmutatja, hogy a politikusok is képesek lehetnek egymás kezével sütifalat és kolbászt készíteni.”

Az új párt programjában az állna, hogy minden magyar háztartásnak jár egy közös sütő, amelyben a FidMSZP politikusai időnként közösen főzhetnek és sütögethetnek a választóikkal. Emellett a párttagok felajánlották, hogy havonta egy önkéntes teendőt vállalnak a szavazók közül valaki otthonában, például fűnyírást vagy ablaktisztítást végeznek.

Az ellenzéki pártok azonban kétségeiket fejezték ki az új koalícióval kapcsolatban, és állítják, hogy ez csak egy vicces kampányfogás lehet. Egyesek pedig arról pletykálnak, hogy a FidMSZP közös szlogenje így hangzik majd: „Együtt sütünk-főzünk, együtt kormányozunk!”.

Az biztos, hogy az új párt megjelenése jelentős feltűnést keltene a magyar politikai életben, és talán a sütő-kolbász készítés közbeni együttműködés tényleg segítene az ellenzéknek, hogy valódi alternatívát jelentsen a Fidesz uralmával szemben.

Az FidMSZP párt megalakulása óta nemcsak az ellenzéki pártokat, de a közvéleményt is megosztotta. Sokan egy humoros kampányfogásnak tartják az új pártot, míg mások szerint az együttműködés és a közösségépítés éppen az, amire szüksége van az országnak.

Az FidMSZP egyik legizgalmasabb ígérete az, hogy minden választókerületben felállít egy közös sütőt, ahol a párttagok és a választóik közösen készíthetnek finom falatokat. Azonban, mivel a sütők kapacitása korlátozott, így az érdeklődőknek előre kell jelentkezniük, hogy részt vehessenek a közös sütés-főzésben.

Az FidMSZP vezetői közötti együttműködés azonban nem csak a kampányidőszakra korlátozódik. A párt hívei azt állítják, hogy a közös főzés és sütés segíti a politikusokat abban, hogy jobban megértsék egymást, és hatékonyabban tudják közösen képviselni a választóik érdekeit.

Az ellenzéki pártok és a Fidesz közötti harc azonban továbbra is folytatódik. A FidMSZP népszerűségét is nagyban befolyásolja majd az, hogy sikerül-e meggyőzniük az embereket arról, hogy valódi alternatívát jelentenek a jelenlegi kormányzati politikával szemben.

Az FidMSZP közös szlogenjéről is kiderült, hogy csak egy vicces kampányfogás volt. Az új szlogen helyett azonban az FidMSZP választóiknak azt üzeni: „Ha Ön szereti a jó falatokat és az összetartást, akkor az FidMSZP a megfelelő választás Önnek!”



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük