• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke az utóbbi időben ismét reflektorfénybe került, de ezúttal nem a közlekedési témák iránti elkötelezettsége miatt. A feszültségkeltés és a személyeskedés jellemzi Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltségével kapcsolatos megnyilvánulásait, ami aggodalomra ad okot.

Vitézy Dávidot nem kell bemutatni a budapestieknek. A BKK élén töltött évei alatt megosztó személyiséggé vált, de nem vitatható, hogy jelentős hatással volt a főváros közlekedési rendszerének alakulására. Dorner Lajos, aki Vitézyt még a VEKE szóvivőjeként ismerte meg, eleinte elismerően nyilatkozott róla, sőt, pozíciót is kért tőle a BKK-nál, miután Vitézy átvette a vezetői posztot. Azonban miután nem kapta meg a kívánt pozíciót, Dorner gyűlöletkampányt indított Vitézy ellen.

A VEKE Facebook-oldala tele van Vitézyt gyalázó bejegyzésekkel, melyeket Dorner maga is gyakran oszt meg. A kritika helyett a személyeskedés dominál, ami nem méltó egy civil szervezet elnökéhez. Dorner még azokat is kitiltja a Facebook-oldalról, akik Vitézyt védelmükbe veszik, sőt, személyeskedő megjegyzéseket tesz rájuk, „Vitézy által fizetett trolloknak” nevezve őket.

Ez a fajta viselkedés nemcsak etikátlan, de pszichológiai szempontból is aggályos. Dorner Lajos gyűlölete és frusztrációja áthatja a VEKE kommunikációját, ami megmérgezi a közbeszédet és ellehetetleníti a konstruktív párbeszédet.

Fontos kiemelni, hogy a VEKE egykor a budapesti közlekedés fejlesztéséért küzdő, elismert civil szervezet volt. Dorner Lajos vezetése alatt azonban a szervezet politikai harcmezővé vált, ahol a személyeskedés és a gyűlöletkeltés felülírja a szakmai érveket.

A budapestieknek joguk van ahhoz, hogy a főpolgármester-választáson ne a gyűlöletkeltés, hanem a szakmai programok alapján dönthessenek. Dorner Lajos magatartása méltatlan egy civil szervezet elnökéhez, és aláássa a VEKE hitelét. A budapestieknek el kell gondolkodniuk azon, hogy valóban egy ilyen emberre bíznák-e a főváros közlekedésének jövőjét.

A cikkben szereplő állítások alátámasztására az alábbi források szolgálnak:

További gondolatok

Dorner Lajos viselkedése nemcsak Vitézy Dávidnak, de a budapestieknek is árt. A gyűlöletkeltés és a személyeskedés megmérgezi a közbeszédet és ellehetetleníti a konstruktív párbeszédet. A budapestieknek joguk van ahhoz, hogy a főpolgármester-választáson ne a gyűlöletkeltés, hanem a szakmai programok alapján dönthessenek.

Fontos, hogy felhívjuk a figyelmet Dorner Lajos magatartásának visszásságaira, és elutasítsuk a gyűlöletkeltésen alapuló politikát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük