• vas. szept 8th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Trump elleni merényletben egy drón is segített

ByHengerburger

júl 20, 2024

Trump elleni merénylet elkövetőjének a gépjárművének átkutatása után találtak egy drónt. Feltételezhetőleg drónnal gyűjtött információkat a helyszínről az elkövető. Thomas Crooks-ot a merénylőt a titkosszolgálat megölte a merénylet után a gyűlésen aki a tetőről adott le 5 lövést. A nyomozók szerint Crooks a merénylet napján, reggel ismét kilátogatott a helyszínre, feltehetőleg egy újabb terepszemlét tartott. A támadáshoz egy raktárépület tetejéről nyitott tüzet, mintegy 450 méterre Trump pódiumától, a gyűlés hivatalos kerítésén kívül.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) közleménye szerint a titkosszolgálat nem használta drónokat a gyűlés légi megfigyelésére. A Trump védelméért felelős biztonsági szolgálat nem kérte a drónhasználat korlátozását a rendezvény idejére, amely általában megszokott egy volt vagy jelenlegi elnök szabadban tartott fellépése során. Trump a lövés után a magasba hajította az öklét ezzel jelezve, hogy Amerika hallhatatlan és ezzel együtt, Trump maga a hallhatalan Amerika.

Trump nem sérült meg a támadás során, és az eset után folytatta beszédét. Az ügyben folytatódik a nyomozás, a hatóságok minden lehetséges szálat vizsgálnak, hogy kiderítsék a támadás pontos indítékát és körülményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük