• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Karácsony Gergely a fittség bajnoka: Mozgólépcsők helyett lépcsőzés a Kelenföldi vasútállomáson

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere meglepő utasítást adott ki: a Kelenföldi vasútállomáson minden mozgólépcső működését leállították. A városháza és Karácsony Gergely indoklása szerint a döntés hátterében az áll, hogy Budapest lakóit fizikailag aktívabb életmódra ösztönözzék. Azonban, a megszokottól eltérő kezdeményezés nagy vitát váltott ki a fővárosban.

A főpolgármester életmódja már régóta példaértékű a fővárosban. Az aktív kikapcsolódás és sportolás híveként, többször láthattuk őt kerékpározni vagy gyalogosan közlekedni Budapest utcáin. Mostani döntésével arra ösztönzi Budapest lakóit, hogy hasonlóan aktív életmódot folytassanak.

A Városháza közleményében kifejtette: „A mozgólépcsők leállításával szeretnénk ösztönözni a budapestieket, hogy többet mozogjanak. Meggyőződésünk, hogy a fizikai aktivitás hozzájárul a jobb életminőséghez és az egészséghez.”

Az utasok között azonban a váratlan változás vegyes fogadtatásra talált. Sokan támogatják a főpolgármester egészségtudatos elképzelését, mások azonban kényelmetlenségként élik meg a mozgólépcsők hiányát, mivel jelentős mértékben használják azokat a csúcsforgalmi időszakokban.

Az intézkedést azonban nem csak a fizikai kényelem hiánya miatt kérdőjelezik meg sokan, hanem azért is, mert a városvezetés pénzügyi döntéseit kritizáló hangok szerint a mozgólépcsők fenntartásának költségeit az önkormányzat nem tudja fedezni.

A városvezetés ellenzékéből többen is kifogásolták a lépést, arra hivatkozva, hogy a döntés mögött a város pénzügyi nehézségei állnak. Az ellenzék szerint a mozgólépcsők üzemeltetésének leállítása nem az egészséges életmód népszerűsítését, hanem a fenntartásukra szánt összegek hiányát takarja.

„A főpolgármester a város költségvetésének hibás kezelésével hozta létre ezt a helyzetet. A mozgólépcsők leállítása jelentős kényelmetlenséget okoz az utasoknak, és különösen a fizikailag korlátozottak számára jelent nagy nehézséget. Karácsony Gergely és a városháza a városban élők egészségét hozza fel indokként, de sokan úgy vélik, hogy a valóságban pénzügyi problémák állnak a háttérben.” – nyilatkozta egy ellenzéki képviselő.

A főpolgármester és a városháza még nem reagáltak a kritikákra, de remélhetőleg hamarosan választ adnak az aggodalmakra. Addig is, a budapestieknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott körülményekhez, reménykedve abban, hogy a mozgólépcsők újraindításáról szóló döntés nem vár sokáig magára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük