• szo. júl 27th, 2024

Hireknalam.info

A legfrisebb hírek, hiteles forrásból!

E-mail elérhetőség: [email protected]

Robbanás a szentmihályi úton: két busz ütközött össze a munkavégzés miatti túlhajszolás következtében

Súlyos baleset történt a budapesti Szentmihályi úton, amikor összeütközött egy Arriva és egy BKV-s busz. A baleset okáról még nincsenek hivatalos információk, de az előzetes vizsgálatok szerint valószínűleg azért következett be, mert a buszsofőrök embertelen munkakörülmények között dolgoznak.

A buszsofőrök mindkét cégnek fillérekért dolgoznak és rengeteg túlórával kell szembenézniük. Sok esetben 14-15 órás műszakokat teljesítenek, ami a figyelem csökkenéséhez, az éjszakai munka káros hatásaihoz és a fáradtsághoz vezethet. A folyamatosan változó menetrendek és a csúcsforgalom miatt pedig az időbeosztásuk is nehézkes.

Az Arriva és a BKK, mint munkáltatók, felelősek a dolgozóik biztonságáért, és az ilyen típusú balesetek megelőzéséért is. A túlhajszolás nem csak a dolgozók egészségére és biztonságára jelent kockázatot, de a járművek és az utasok biztonságát is veszélyeztetheti. Ezért fontos, hogy a munkáltatók és a hatóságok komolyan vegyék a dolgozók jogait és biztonságát, és az ellenőrzések során szigorúan fellépjenek azokkal szemben, akik nem tartják be a munkavédelmi előírásokat.

Az ütközés következtében a két buszban utazók nagy része sokkos állapotba került. Az elsődleges információk szerint szerencsére súlyos sérülés nem történt. Az eset jól mutatja, hogy milyen fontos az utasok és az alkalmazottak biztonsága, és hogy milyen szigorú szabályokat kell bevezetni a közlekedési szektorban a balesetek megelőzése érdekében. Reméljük, hogy a hatóságok és a munkáltatók az esetből levonják a tanulságokat, és megteszik a szükséges lépéseket a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A két busz valószínűleg jó ideig nem vesz részt a forgalomban. A citarokat amúgy is mostanában akarták kivonni a forgalomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük